Κοπή βασιλόπιτας και Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δ.Υ. Ν. Αιτωλ/νιας

Κοπή βασιλόπιτας και Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δ.Υ. Ν. Αιτωλ/νιας

Μέσα σε μια χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα, σε κλίμα εγκαρδιότητας, φιλίας και αγάπης, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα του κέντρου “Πιθάρι” στο Αγρίνιο.

Μετά από απουσία ενός έτους λόγω κορωνοϊού και παρά τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας, εκατό (100) περίπου εκλεκτά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν αθρόοι, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, στην εορταστική αυτή εκδήλωση, δείχνοντας έτσι την έγνοια και το ενδιαφέρον τους για την πορεία και την πρόοδο του Συνδέσμου μας.

Έτσι, είχαμε την ευκαιρία, μετά από καιρό, να ξανασυναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, να μιλήσουμε για φίλους αγαπητούς και συνεργάτες που χάθηκαν λόγω του κορωνοϊού και ιδιαίτερα για την πρόωρη και άδοξη απώλεια του εκλεκτού και αγαπημένου μας ιεράρχη, κ. Κοσμά Παπαχρήστου.

Στη συνέχεια, με την ευλογία και τις ευχές του πατρός Βασιλείου Δημόπουλου έγινε ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας που προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους μαζί με τον καφέ, ευγενική προσφορά του Συνδέσμου μας.

Το φλουρί κέρδισε η φίλη του Συνδέσμου μας κ. Μαρία Σκανδάλου στην οποία προσφέρθηκε ως δώρο, ένα ωραίο βιβλίο.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο θεολόγος κ. Ιωάννης Κωστάκης, που, αφού ευχήθηκε τα χρόνια πολλά, έδωσε το λόγο στον απερχόμενο, επιτυχημένο πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κων/νο Κουκόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία και τις δράσεις του Συνδέσμου κα΄τά το παρελθόν έτος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Γρηγόριος Παπαβασιλείου, ενημέρωσε τα μέλη μας για τον απ΄ολογισμό του 2021, τον προϋπολογισμό του 2022, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και πρότεινε την έγκριση τους και την απαλλαγή του Δ.Σ.

Έτσι εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός του 2021 και ο προϋπολογισμός του 2022.

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες μέσα σε κλίμα ήρεμο και ευχάριστο με επικεφαλής τη δικηγόρο κ. Κυριακή Ραφαηλίδου, που ορίστηκε από το δικηγορικό σύλλογο Αγρινίου και γραμματέα την κ. Ευθυμία Λόη, που έφεραν σε αίσιο πέρας την εκλογική διαδικασία στην οποία ψήφισαν 79 μέλη μας με 79 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Εξελέγησαν πέντε μέλη για το διοικητικό συμβούλιο το οποίο μετά τη συνεδρία της Δευτέρας 17ης Ιανουαρίου συνήλθε σε σώμαμε πρόεδρο τον κ. Κων/νο Κουκόπουλο, αντιπρόεδρο τον κ. Νικόλαο Παπαδημητρίου, γραμματέα την κ. Αντιγόνη Ασημακοπούλου, ταμία τον κ. Γεώργιο Ρο¨ϊδη και υπεύθυνο των πολιτιστικών θεμάτων τον κ. Βασίλειο Γρηγορόπουλο. Αναπληρωματικό μ΄έλος εξελέγη ο κ. Κων/νος Τσούνης.

Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν ο κ. Γρηγόριος Παπαβασιλείου (πρόεδρος) και μέλη η κ. Κατίνα Ξυλωμένου και ο κ. Απόστολος Μπίκας.

Ως αντιπρόσωπος για την ΠΟΠΣ εξελέγη ο κ. Νικόλαος Παπαδημητρίου με αναπληρωτή τον κ. Θωμά Στάθη.

Έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες για τον φόβο του κορωνοϊού, η λιτή και ωραία αυτή εκδήλωση, που την αναμ΄έναμε με τόση αγωνία, η οποία διαλύθηκε, αφήνοντας στην καρδιά μας τη χαρά, την ικανοποίηση, την αισιοδοξία, την ελπίδα και την πίστη, πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δράση μας με ενότητα και αγάπη και πως η πορεία του Συνδέσμου μας και στο 2022 θα είναι, με τη βοήθεια του Θεού, επιτυχής, ευοίωνη, ελπιδοφόρα, δημιουργική και καρποφόρα.

Η Αλκυονίδα ημέρα της Κυριακής των εκλογών, ας είναι ένας ελπιδοφόρος οιωνός, πως θα έρθουν καλύτερες μέρες, πως θ’ ανοιχτούν νέοι ορίζοντες, πως θα γίνουμε πιο ανθρώπινοι, ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι, πως θα δρέψουμε τους γλυκείς καρπούς από τις προσπάθειες και τους αγώνες μας, πως ο αμητός της νέας χρονιάς θα είναι πλουσιώτερος και επαρκέστερος, ώστε να μας εξυψώνει ψυχικά και πνευματικά.

Αγρίνιο, 17 Ιανουαρίου 2022