Κοπή βασιλόπιτας και Απολογιστική Γενική Συνέλευση

Κοπή βασιλόπιτας και Απολογιστική Γενική Συνέλευση

Μέσα σε μια λαμπερή, χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα, σε κλίμα εγκαρδιότητας, φιλίας και αγάπης, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και η απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στην πολυτελή αίθουσα του κέντρου “Πιθάρι” στο Αγρίνιο.

Διακόσια περίπου εκλεκτά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσήλθαν αθρόοι στην εορταστική αυτή εκδήλωση, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την πορεία και την προκοπή του Συνδέσμου μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ακαταπόνητος και χαλκέντερος πρόεδρός μας κ. Κων/νος Κουκόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές επί τω νέω έτει σ’ όλους τους παρευρισκομένους, μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, τις οικονομικές διεκδικήσεις και για τους μελλοντικούς αγώνες στο 2020, ώστε να ανατραπούν οι αδικίες και ο εμπαιγμός σε βάρος των Συνταξιούχων.

Στη συνέχεια, με την ευλογία και τις ευχές των αιδεσιμωτάτων π. Παναγιώτη Γρέντζελου και π. Ευθυμίου Κουκούλη, τελέστηκε ο αγιασμός για τον νέο ενιαυτό 2020 και η κοπή της βασιλόπιτας που προσφέρθηκε σε όλους μαζί με τον καφέ (ευγενής προσφορά του Συνδέσμου μας).

Ακολούθως η κ. Κατίνα Ξυλωμένου, γραμματεύς του Συνδέσμου μας απήγγειλε ένα ωραίο ποίημα του μεγάλου, με βαθιά πίστη, ποιητή Γ. Βερίτη με τον τίτλο “Ζητώντας το Φώς”.

Αμέσως μετά μια ομάδα από τη χορωδία του “Μουσικού Συλλόγου Ορφεύς” την οποία εκ βαθέων ευχαριστούμε για την επί πολλά έτη παρουσία της, που λαμπρύνει την εκδήλωσή μας, έδωσε μια μελωδική νότα και έτερψε το κοινό με τα ωραία τραγούδια που ερμήνευσε συνοδεία κιθάρας απ’ τον εξαίρετο κιθαρίστα και χορωδό κ. Ηλία Κωτσαρέλη.

Τη χορωδία αποτελούσαν οι κ.κ. Παύλος Γρέντζελος, Νίκος Ποσοτίδης, Χρήστος Κότσαλης, Κώστας Αποστολιώτης, Βασίλης Γρηγορόπουλος, Βαγγέλης Κρικοχωρίτης και οι κυρίες Αντιγόνη Ασημακοπούλου, Μαρία Ψηλού, Λαμπρινή Ζαφείρη και Γιολάντα Κρικοχωρίτη με επικεφαλής τον εκλεκτό πρόεδρο του Ορφέα κ. Θέμη Γαμβρούλη και την ερίτιμη σύζυγό του κα. Έφη Γαμβρούλη, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και επεξήγησε ορισμένα θέματα οικονομικής φύσεως με τις ιδιαίτερες γνώσεις που έχει, ως εξέχον στέλεχος της ΔΟΥ Αγρινίου.

Ακολούθησε ενημερωτική ομιλία από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Νίκο Παπαδημητρίου, για όλα τα συνδικαλιστικά και αγωνιστικά θέματα, που μας απασχόλησαν στο 2019, ενώ ο κ. Γρηγορόπουλος Βασίλειος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις-εξορμήσεις του 2019, που στέφθηκαν όλες με απόλυτη επιτυχία και χάρισαν μοναδικές στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις σ’ όσους έλαβαν μέρος σ’ αυτές.

Στη συνέχεια, ο ταμίας τους Συνδέσμου κ. Γεώργιος Ροϊδης που διαχειρίστηκε με συνετό και άψογο τρόπο τα οικονομικά του Συνδέσμου, ανέγνωσε τον απολογισμό του 2019 και τον προϋπολογισμό του 2020, περιγράφοντας με ακρίβεια τα έσοδα και τα έξοδα που αφήνουν ένα ικανό αποθεματικό, 8000 ευρώ περίπου, για το 2020. Όλα τα στοιχεία εγκρίθηκαν παμψηφεί απ’ την εξελεγκτική επιτροπή κι απ’ όλα τα μέλη του Συνδέσμου δι’ ανατάσεως της χειρός.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις, απορίες, προτάσεις. Αξιοσημείωτη η γλαφυρή, καυστική, δριμεία και δηκτική παρέμβαση του κ. Θωμά Στάθη, ο οποίος για άλλη μια φορά, με τον οξύ και εύστοχο λόγο του διεκτραγώγησε την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι εξ’ αιτίας της αναλγησίας, της αδικίας και του εμπαιγμού τους εκ μέρους των κρατούντων. Η τελευταία πρόταση με παραλλαγές ήταν “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” ή “παρά του μή θέλοντος” ή “παρά του κλέπτοντος”.

Έτσι ολοκληρώθηκε και η φετινή λαμπρή εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου μας, μέσα σε μια Αλκυονίδα ημέρα του χειμώνα, που μας πλημμύρισε με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης, αισιοδοξίας και πίστης, πως θά’ρθουν καλύτερες μέρες για το Σύνδεσμο και την πατρίδα, πως θ’ ανατείλουν φωτεινότεροι ορίζοντες, πως οι σχέσεις μας θα γίνονται ανθρωπινότερες και η πορεία του Συνδέσμου μας στο νέο έτος 2020 θα είναι ελπιδοφόρα, ευοίωνη, δημιουργική, μεστή από γλυκείς καρπούς και επιτυχίες που θα μας εξυψώνουν πνευματικά και ψυχικά.

Αγρίνιο 3 Φεβρουαρίου 2020