Απότιση φόρου τιμής στον μεταστάντα συνάδελφο κ. Γεώργιο Στραβοδήμο

Απότιση φόρου τιμής στον μεταστάντα συνάδελφο κ. Γεώργιο Στραβοδήμο

Προσφιλέστατε και Πολυσέβαστε κ. Γιώργο,

Με βαθιά θλίψη και οδύνη ακούσαμε το άγγελμα του θανάτου σου, και σήμερα όλοι οι φίλοι, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι σου, τα αγαπημένα και εκλεκτά τέκνα σου, η Εύη και ο Κώστας, σε προπέμπουμε στην μακαρία οδό που πορεύεσαι προς τας ουρανίους μονάς, προς την αιωνιότητα και τη μακαριότητα του Παραδείσου, όπου η ψυχή σου θα βρει γαλήνη και την αιώνια ανάπαυση.

Αυτή είναι η πορεία και η κατάληξη του κάθε ανθρώπου, κι ο ένας μετά τον άλλο θα οδεύει προς το θάνατο, αφού εδώ στη γη είμαστε περαστικοί και παρεπίδημοι και “ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν” όπως διακηρύσσει ο απόστολος των εθνών Παύλος.

Υπήρξες ένας εξαίρετος άνθρωπος και διδάσκαλος, που αφιέρωσες τη ζωή σου στη διαπαιδαγώγηση των νέων, που γαλούχησες τη νεολαία με ηθικές και πνευματικές αρχές και αξίες, που εμφύσησες στους μαθητές σου τη φλόγα και την πίστη για τη ζωή, που ενστάλαξες στις ψυχές τους τα νάματα και τα ζώπυρα της ελληνοχριστιανικής παράδοσης.

Μέσα στην κοινωνία υπήρξες ένας ακέραιος και ενάρετος άνθρωπος, ένας αξιοπρεπής, έντιμος, δίκαιος, ευγενής, προσηνής, μεγαλόψυχος, μειλίχιος, ευσυνείδητος και υπεύθυνος πολίτης, ένας ακραιφνής πατριώτης με βαθιά πίστη στο Θεό, που ανάλωσες τη ζωή σου, μαζί με την εκλεκτή σύζυγό σου Γεωργία για το καλό και την προκοπή των παιδιών σου, της μαθητιώσας νεολαίας και της πατρίδας. Και μετά τη συνταξιοδότησή σου, στρατεύτηκες στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δ.Υ., τον οποίον υπηρέτησες για πολλά χρόνια απ’ τη θέση του αντιπροέδρου, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες με το ζήλο και το πάθος που σε διέκρινε.

Η απουσία σου θα είναι αισθητή, αφού χάσαμε ένα πολύτιμο συνεργάτη και φίλο, ένα θεματοφύλακα των θρησκευτικών και κοινωνικών παραδόσεων, των ηθών και εθίμων της γλυκιάς πατρίδας, της ορεινής Ναυπακτίας που σε γέννησε.

Ήσουν ένας ξεχωριστός και ανεκτίμητος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης, ένας καλλικέλαδος υμνωδός και τραγουδιστής του βουνού και της στάνης, ένας δάσκαλος καλός καγαθός μ’ όλη τη σημασία της λέξεως.

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας, ο Κύριος να σε αναπαύσει “εν χώρα ζώντων, εν σκηναίς δικαίων”.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Καλό Παράδεισο

αγαπημένε μας κ. Γιώργο

πεφιλημένε μας συνάδελφε