Απογευματινή εκδρομή του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δ.Υ. στην Άρτα

Απογευματινή εκδρομή του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δ.Υ. στην Άρτα
Ένα θαυμάσιο απογευματινό ζήσαμε, 30 μέλη του Συνδέσμου μας, που πήραμε μέρος στην προσκυνηματική εξόρμηση που έγινε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην ιστορική Άρτα.

Μετά από διαδρομή μιας ώρας φθάσαμε στηον περικαλλή Βυζαντινό Ναό της Αγίας Θεοδώρας – του 12ου αι. μ.Χ. – που είναι πολιούχος και προστάτης της Άρτας.

Η Αγία Θεοδώρα, βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, σύζυγος του Μιχαήλ Δούκα, με την αγία ζωή και το μεγάλο έργο της, εκπέμπει πολλά και σωτήρια μηνύμαα, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως βασίλισσα, ως μοναχή, ως υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ως εκφραστής μεγάλων πολιτιστικών έργων και βυζαντινών ναών που μέχρι σήμερα κοσμούν την πόλη της Άρτας.

Αφού προσκυνήσαμε τον σεπτό τάφο της που βρίσκεται στο νάρθηκα του Ναού και τα άγια λείψανά της, κατευθυνθήκαμε προς την Ι.Μ. Κάτω Παναγιάς του 12ου αι. όπου μονάζουν 13 μοναχές που μας υποδέχτηκαν, με πολλή θέρμη και εγκαρδιότητα στο ευπρεπέστατο προαύλιο της Μονής. Μέσα στο υποβλητικό καθολικό του Ναού, τελέστηκε κατανυκτική ιερή παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο που ενέπλησε τις ψυχές μας με ειρήνη, γαλήνη, συγκίνηση και πνευματική ανάταση.

Στην επιστροφή άλλη μια στάση στο γραφικό Μενίδι για λίγη ξεκούραση με θέα στο απέραντο γαλάζιο του φημισμένου Αμβρακικού κόλπου.

Έτσι μια ακόμη προσκυνηματική εκδρομή του Συνδέσμου μας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μας έδωσε την ευκαιρία να αποδράσουμε απ΄την πεζή καθημερινότητα, να βγούμε στον πηγαιό για την Ιθάκη, να αποκτήσουμε πολλές και ωφέλιμες εμπειρίες που πλουτίζουν την ψυχή μας και μας οπλίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για τη συνέχιση του ανηφορικού δρόμου της ζωής, με την ακράδαντη πίστη πως μετά το Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση.